уторак, 3. децембар 2013.

Šta je to Google Adsense ?


Google Adsense je usluga koja nam pruža da ostvarujemo zaradu putem naših blogova, sajtova, youtube-a.. Princip funkcionisanja Google Adsense je jednostavan, Google Adsense sklapa ugovore sa kompanijama koje žele da se promovišu putem internet oglasa, koji će se postavljati na vaše sajtove, blogove, naravno ukoliko se vi prijavite za tu opciju. Potrebno je da odete na Google Adsense i da se prijavite putem vaše Google e-mail adrese. Tada će te da sačekate neko vreme dok Google Adsense ne odobri vašu prijavu.



Kada Google Adsense odobri vašu prijavu na vašem, sajtu blogu počeće da se prikazuju ciljani oglasi, na koje kada korisnik bloga klikne vi će te ostvariti zaradu. Isplata je jednostavna putem čeka koji dobijate na kućnu adresu od Googla ili na vašu karticu.
Cilj vaš u početku je da budete aktivni na vašem blogu, da pišete postove, barem 2 posta na dan. Postovi su potrebni jer će se na njima prikazivati oglasi.

Google Adsense će vam omogućiti i vašu sopstvenu analitku, kroz koju će te pratiti vašu zaradu, posetu bloga, klikove na oglase...



Poznajem ljude koji zarađuju i po nekoliko desetina, stotina, hiljada dolara prekoAdsense naloga.



Opcija Google Adsense ima veliki uticaj u globalnoj internet zaradi zašto ne bi ste i vi probali. Sve što treba da uradite je da otvorite vaš blog naprimer na određenu temu i da pišete postove.

Autor: Dejan Paležnica

Šta je to Easyhits4you ?

Easyhits4you je sajt koji vam pomaže u reklaminiranju vaših sajtova, blogova, video materijala, društvenih mreža itd.
Takođe služi i za promovisanje vaših sajtova - to jeste porastu broja posete, koju će te ostvarivati putem klikova na sličice koje se nalaze u levom gornjem uglu. Cilj je da kliknete na dve iste slike koje ce se prikazivati u tom levom uglu u kojem će se nalaziti 5 slika.


Takođe putem ovog sajta možete da ostvarujete i zaradu, što više puta kliknete na slike, ostvarujete određen bonus u pregledim za vaš sajt i u zaradi.
Na 75 klikova ostvarićete oko 30 do 50 stvarnih pregleda za vaš sajt. Takođe možete da birate i odnos 1:1 ili 2:1, ukoliko uzmete odnos 1:1 moraćete da sačekate 20 sekundi (posle klika na par slike), da istekne vreme i dobićete 1 stvarnu posetu za vaš sajt. 


Jedna od po meni najkorisnijih opcija na ovom sajtu  jeste ta da možete da napravite svoj baner i da ga postavite na sajt Easyhits4you, dok neko drugi klikće na slike pojavljivaće mu se vaš baner u određenim delovima sajta, a vi za to nećete ništa platiti. Ti baneri biće ciljani na odredišta koja vi odredite vaš sajt, blog ili neku od društvenih mreža...


Prijavite se i započnite sa radom na Easzhits4you, ukoliko imate nekih pitanja prokomentarišite.

Autor: Dejan Paležnica