недеља, 7. април 2013.

Adobe Premiere Pro - uvod o programu i linearnoj i nelinearnoj montaži


Premiere predstavlja nelinearni alat za montažu (NLE - nonlinear editor). On izgleda i pruža osećaj, koji je totalno drugačiji od onoga kod standardnih, nedigitalnih (ili analognih) linearnih sistema za montažu video zapisa.
Na sistemima sa trakom potrebno je da montaže stavljate uzastopno i kontinualno, zamislite da imate video traku i da je režete makazama na delovima koje želite da spojite, ako biste naprimer želeli da ubacite neki govor u sredinu, nebiste to mogli da učinite prevlačenjem samo preko trake i vratiti sve posle toga dalje u priču. Sve što bi ostalo iza tog ubačenog dela morali biste ponovo da montirate, tako da bi promena u sredini ispadala horor za vas.!
Premiere Pro i drugi NLE-I kao što je on došli su u pomoć. Sada promene možemo da uradimo uz pomoć nekoliko klikova mišem. Veliko poboljšanje jeste to što imamo trenutni pristup video-isečcima. Više nemoramo da miljama premotavamo unazad i u napred traku kako bismo našli isečak koji nam treba. Pomoću Premiere Pro-a, kao i drugih NLE-a sada to možemo uradit pomoću jednog klika mišem.

Autor: Dejan Paležnica

like us: http://www.facebook.com/pages/Art-production-coaching/303088669741902?ref=hl

Нема коментара:

Постави коментар