субота, 20. април 2013.

Priča - Jedna stvar koja sve menja

Brzina poverenja

Postoji jedna stvar koja je zajednička svakom pojedincu, odnosu, timu, porodici, organizaciji, naciji, privredi i civilizaciji u celom svetu - jedna stvar koja će, ako se zanemari, uništiti najmoćniju vladu, najuspešniju kompaniju, najprosperitetniju privredu, najuticajnijeg lidera, najvećeprijateljstvo, najjači karakter, najveću ljubav.
S druge strane, ako se razvije i pametno koristi, ta jedna jedina stvar ima potencijal da  dovede do nezapamćenog uspeha i napretka u svakoj oblasti života. A ipak je ona mogućnost našeg doba koja se najmanje razume, najviše zanemaruje i najviše potcenjuje.
Ta jedna stvar je poverenje.
Poverenje utiče na svakoga 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Ono doprinosi i utiče na kvalitet svakog odnosa, svake komunikacije, svakog projekta, svakog napora koji ulažemo. Ono menja kvalitet svakog sadašnjeg trenutka i utiče na putanju i ishod svakog budućeg trenutka našeg života - kako na ličnom tako i na porodičnom planu.
Protivno onome u šta većina ljudi veruje, poverenje nije neka nejasna sposobnost koju ili imate ili nemate; pre se može reći da je poverenje pragmatična, materijalna, upotrebljiva imovina koju možete stvoriti - mnogo brže nego ste ikada verovali da je moguće.
Iako su skandali u mnogim kompanijama, terorističke pretnje, kancelarijska politika i prekinuti odnosi na skoro svakom frontu doveli do nepoverenja, duboko verujem da je sposobnost da se uspostavi, neguje, pruža i povrati poverenje bitno ne samo za našu ličnu dobrobit i dobrobit u odnosima sa drugim ljudiima već je ono ključno za kompletno liderstvo u novoj svetskoj privredi.
Takođe sam uveren da ništa tako brzo kao brzina poverenja u svakoj situaciji. I, suprotno uvreženom verovanju, poverenje jeste nešto na čemu možete da radite i ostvarite neke rezultate. U stvari, možete ostvariti odlične rezultate tokom procesa stvaranja i izgradnje poverenja!

Autor: Stiven M. i R. Kavi












Like us: http://www.facebook.com/pages/Art-Production-Coaching/303088669741902?ref=hl
Like us: http://www.facebook.com/worldodesign?ref=hl
Reklama: http://www.narodnifront.com/onama.html

Нема коментара:

Постави коментар