субота, 27. април 2013.

Odluke - šesti deo



Dr Maslou je zabeležio i to da svi ovi superiorni izvršioci imaju kvalitete u svojim karakterima i merila  koje smatraju vrednim i važnim. Njihova merila nisu nametnuta od strane društva, roditelja, ili drugih ljudi u njihovom životu. Oni sami donose odluke. Kao i posao koji rade, sami su izabrali i razvili svoja merila.  


Vaš život je važan i čak i kada je najbolji, kratak je. Vi imate potencijal da uradite šta god želite i da to radite dobro. Ali morate da donosite odluke i kada vreme za odluku dođe, morate doneti odluku gde ste, sa onim što imate.


Dopustite mi da Vas ostavim sa rečima dva velikana koja su umela da donose odluke, Vilijama Džejmsa i Tomasa Edisona. Vilijam Džejms je smatrao  da, u porećenju sa onim što bi trebalo da budemo, koristimo samo mali deo naših fizičkih i mentalnih resursa. Smeštajući ovaj koncept na šire polje, smatrao je da ljudska individua, prema tome, živi   duboko unutar svojih granica iako poseduje moći raznih vrsta, koje iz navike propušta da koristi. Godinama kasnije, Tomas Edison je rekao: „Ako bi svi radili stvari za koje imamo sposobnosti, bukvalno bismo zapanjili sami sebe.”  


Donoseći jednostavne odluke, Vi bukvalno možete naučiti kako da pretvorite Vaše najluđe snove u stvarnost. Upotrebite ovu vrednu informaciju i prepoznajte veličinu koja postoji u Vama. Imate neograničene izvore potencijala i sposobnosti koje čekaju da se razviju. Počnite danas – ne postoji bolje vreme od ovog sada. Budite sve ono što ste sposobni da budete.

Autor: Bob Proktor



Нема коментара:

Постави коментар