среда, 17. април 2013.

Zanimljiva priča - ISTINA I LAŽ


ISTINA I LAŽ

Dogovorili se Istina i Laž da jednog dana odu do sela i da razgovaraju sa narodom. Istina je obukla crveno odelo, a laž plavo. Sjatio se narod željan da ih čuje! Načuljio uši i sluša samo ono što mu u tom trenutku odgovara. 
Upirala se Laž, a upirala se i  Istina za svoje pobornike, za svoje slušaoce, za svoje sledbenike! I tako  pade priča po priča. Umori se Laž, a bogami i Istina. Dogovoriše se da tako umorni pod suncem koje je žarilo da odu do reke i okupaju se. Poskidaju odela i udju u vodu. Kupali su se i najednom Laž iskoči iz vode, obuče crveno odelo i krenu kroz selo. Priča Laž svoju priču, a Istina se našla u čudu, šta da uradi? 
Ostalo je plavo odelo - ostalo je odelo Laži. Istina razmišlja šta da uradi, krenu gola kroz selo. Priča Istina, priča Laž, narod se čudom načudi, gle golog čoveka! Istina ne može da veruje koliko Laž ima podanika i koliko ljudi sluša lažljivca. Povika Istina, pa ljudi, Laž mi je ukrala odelo, zato sam go! Niko ne sluša Istinu, a Istina  rače: “šta je ovom narodu da ne veruju goloj Istini, a veruje presvučenoj Laži“.

Autor: Miloš Tanasković



Нема коментара:

Постави коментар